dijous, 12 de desembre del 2019




Sanitat investiga a Lanzarote un cas de pigota del simi en una turista


La Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries informa de la investigació que està desenvolupant a Lanzarote sobre una turista procedent de Regne Unit que, per la seua professió com a sanitària, ha estat en contacte en aqueix país amb un malalt confirmat de pigota del simi.

En aquests moments, la persona objecte d'estudi es troba en bon estat de salut i està sent avaluada pels serveis sanitaris de Lanzarote, que ja han pres mostres per a la seua anàlisi. Els resultats estaran disponibles en un termini de 24 a 48 hores.

La pigota del simi és una malaltia lleu amb una simptomatologia semblant a la de la varicel·la (febre, erupció cutània, i dolors musculars) que millora per si sola sense tractament, encara que algunes persones poden desenvolupar símptomes més greus, que poden requerir atenció hospitalària. El risc de contraure pigota del simi a Europa és molt baix, ja que es tracta d'una malaltia que es transmet als humans a través del contacte amb micos infectats, sent endèmica de zones selvàtiques en països de l'Àfrica Equatorial.

NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIA RELACIONADA 1

NOTÍCIA RELACIONADA 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada