dimarts, 10 de desembre del 2019

DESCOBREIXEN PERQUÈ LES CÈL·LULES CANCEROSES UTILITZEN NUTRIENTS PER CRÈIXER I PROPAGAR-S



Les cèl·lules canceroses necessiten més energia, que les saludables, per poder créixer i multiplicar-se. El fisiòleg i metge alemany Otto Warburg va veure que les cèl·lules normals fan servir oxigen per convertir els aliments en energia a través d'un procés anomenat fosforilació oxidativa, en canvi, les cèl·lules canceroses, preferien impulsar el seu creixement a través de la glucòlisi. Per això aquest fenòmen es diu “efecte Warburg”



EL LACTAT, UN FACTOR CLAU

El lactat cambia la funció d’un macrófag, per a que se comporte de manera diferent. Aquest producte ademés de ser de rebuig, pot ser un regulador clau de les funcions cel·lulars a enfermetats relacionades amb Otto Warburg. Els mecanismes pels quals el lactat controla aquestes funcions és desconeguda, esto és prou dolent perquè si se sapiera hi haurien moltes cures de diferents tipus de càncers


Els investigadors van demostrar que la lactilació d'histones, les altera (histones) per canviar la combinació de gens i poden reparar el dany col·lateral a l'hoste durant la infecció. La producció de lactat pels macròfags es desencadena per una infecció bacteriana o per la falta de subministrament adequat d'oxigen en els tumors, que estimulen la glucòlisi. Encara que aquest fenotip reparador pot ajudar a controlar el dany durant la infecció, se sap que la seva presència en els tumors promou el creixement, la metàstasi i la supressió immune al càncer.



NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA
NOTICIA RELACIONADA (anglés)
NOTICIA RELACIONADA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada