dimarts, 10 de desembre del 2019

Holanda cría corall ‘in vitro’ per a acuaris de tota Europa


El corall és un animal que forma la base d'un ecosistema amb les microalgues que el cobreixen i són essencials per a la seua supervivència. El canvi el clima i l'escalfament de l'aigua amenacen el seu futur i el blanquegen, perquè escupen les tal·lòfites que els donen color.


El zoo holandès Burgers' ha aconseguit criar un escull propi en un tanc de 750.000 litres d'aigua de mar, que és el més gran d'Europa. Situat a Arnhem, a l'est de país, la seva bona salut li permet tenir amb regularitat a altres aquaris per a la seua conservavació.


A l'aquari de Burgers' li ha costat 20 anys de treballs i investigació comptar amb un escull estable, superat només per altres similars a Austràlia i San Francisco.
Els corals necessiten molta llum i moviment constant de l'aigua, i criar-los en aquesta espècie d'hivernacle aquàtic afronta dos reptes:

-Plànol químic, composició de l'aigua no tòxica.
-Plànol biològic, ecosistema i supervivència dels peixos.


Aquest escull és un exemple de com conservar i ajudar a altres a criar els seus. Es van enviar unes mostres a l'Oceanogràfic de València, perquè la superpoblació de corals no és recomanable. Es barallen o enverinen entre ells, aleshores aquests tenen la sort de poder tenir una vida millor.






Noticia Original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada