dimarts, 10 de desembre del 2019

Científics israelís transformen una bacteria del intestí per a que s’alimente del CO2



El científic israelí Ron Milo vol produir aliments de manera sostenible, generant combustibles renovables i eliminan el CO2 de l'atmosfera per frenar el canvi climàtic. Investigadors han manipulat un bacteri perquè en lloc de consumir sucre absorbeix CO2. Creuen que aquest avanç podria aplanar el camí cap a la producció industrial d'aliments i combustibles renovables.


El seu grup ha emprat un bacteri habitual a l'intestí humà. De normal, el microbi s'alimenta de sucres i els converteix en energia i proteïnes, emetent CO2 però l'equip de Milo ha utilitzat una enginyeria genètica perquè el bacteri no empri sucres, sinó el mateix CO2 i energía química. El seu pla és seguir modificar els microbis perquè absorben el CO2 i produeix proteïnes que puguin alimentar el bestiar i combustibles.


L'equip de Milo reconeix un important taló d'Aquil·les. Els investigadors han aconseguit que el bacteri fixi CO2, però aquest procés requereix energía i les fonts energètiques utilitzades es converteixen al seu torn en CO2. No obstant això, en el futur, els formats utilitzats industrialment poden produir-se a partir d'electricitat d'origen renovable i CO2 atmosfèric.

Noticia origina







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada