dimecres, 4 de desembre del 2019

UN ESTUDI OBRI NOVES VIES PER A COMBATRE LA MALARIA


Investigadors de la Universitat de Yale han trobat en els mosquits transmissors de la malària més de dues dotzenes de receptors olors que detecten els compostos en la suor de les persones.


Els receptors olfactius del mosquit Anopheles gambiae ofereixen als científics possibles noves dianes per repel·lir, confondre o atraure trampes als mosquits que propaguen la malaria, una malaltia que afecta fins a 500 milions de persones en les regions tropicals de el món. «El món necessita desesperadament noves formes eficaces, econòmiques i respectuoses amb el medi ambient de controlar aquests mosquits», afirma John Carlson, autor principal de l'estudi publicat avui a l'edició on line de la revista Nature i investigador en Yale. «Alguns d'aquests receptors podrien ser excel·lents dianes per controlar el comportament dels mosquits». «Uns majors coneixements sobre el comportament dels mosquits i la seva recepció olfactiva ajudaran a desenvolupar trampes i repel·lents més eficaços i proporcionaran possibles noves dianes moleculars en la lluita contra la malària», explica Carey.


Durant el transcurs de el projecte, la investigadora va registrar a la biblioteca d'olors 27.000 respostes elèctriques de sistema olfactiu de el mosquit / mosca modificat genèticament. «Els compostos que saturen aquests receptors poden reduir la capacitat dels mosquits per localitzar-nos, i els compostos que exciten alguns d'aquests receptors poden atraure els mosquits a trampes o repel·lir-los.







NOTÍCIA RELACIONADA
NOTÍCIA ORIGINAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada