dimecres, 11 de desembre del 2019

LA VELOCITAT A LA QUAL CAMINEM ALS 45 ANYS INDICA SI ENVELLIM MASSA RÀPID.



Un equip internacional de científics ha arribat a una cruel conclusió gràcies a dades recopilades durant dècades: les persones que caminen més a poc a poc als 45 anys envelleixen més ràpid. Els investigadors han observat que l'empremta de l'procés de l'envelliment tendeix a ser més profunda en òrgans com els pulmons, que el deteriorament de les dents és més gran i que el sistema immunològic està en pitjor forma.
La velocidad a la que caminamos a los 45 años indica si envejecemos demasiado rápido

 A més, alguns paràmetres relatius a el cervell, com el volum de l'òrgan, també guarden relació amb la velocitat a la qual un camina en l'equador de la vida.
Segons les conclusions de l'estudi, recollides en un article científic, el volum dels cervells de les persones que caminen més a poc a poc tendeix a ser menor i algunes de les seves funcions pateixen un envelliment més accelerat.

Els investigadors han calculat una velocitat mitjana de 1,3 metres per segon i una velocitat màxima mitjana de dos metres per segon entre les gairebé mil persones que han participat en l'estudi. Els que caminaven més lent no només tenien més limitacions físiques i puntuaven pitjor en paràmetres com la força que desplegaven a l'estrènyer la mà.
Els seus rostres també donaven més mostres d'envelliment i presentaven més dificultats a l'hora de fer proves neurocognitives. Alguns apartats d'el quocient intel·lectual eren més baixos en aquestes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada