dimarts, 10 de desembre del 2019

Albania en lluita contra el narcotràfic





Durant anys, els capos de la droga a Albània van ser considerats intocables. La seua connexió amb la política era estreta, el que feia perillosa la seva persecució.Però el govern va posar en marxa una exigent lluita contra el narcotràfic.


En una operació a gran escala a 12 ciutats, la policia albanesa va aconseguir desmantellar una xarxa de narcotraficants amb vincles polítics.
L'operació va durar tres dies, amb la participació de 1.500 policies. 27 persones, entre elles tres policies, van ser arrestades, 100 departaments registrats i 182,5 quilograms d'opi confiscats. Va ser l'operació més gran d'aquest tipus a Albània. Un total de quatre bandes de narcotraficants van ser desarticulades. Organitzaven tot, des de la producció de drogues fins al contraban i el rentat de diners. 6 sospitosos continuen sent buscats.


Fins ara, els polítics i funcionaris estatals, que es deia que estaven involucrats en assumptes de corrupció o fins i tot contraban de drogues, eren considerats inviolables a Albània. Segons l'informe anual de l'Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte de 2017, les bandes albaneses són les primeres en el contraban mundial d'heroïna i cànnabis, i les terceres en el comerç mundial de cocaïna. No obstant això, l'exitosa desarticulació de la xarxa de narcotraficants i les detencions d'aquesta setmana augmenten les esperances que això pugui canviar aviat, i que fins i tot els polítics d'alt rang, que estiguin involucrats amb el narcotràfic, hagin de respondre davant la llei.


VIDEO RELACIONAT


NOTÍCIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES:    1     2

HIPERLINKS:   Opi   Bandes albaneses   Corrupció 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada