dimecres, 11 d’abril del 2012

Nevades significatives degut al desgel

Un estudi revela que les onades de fred polar poden estar ocasionades pel desgel tan pronunciat de les zones àrtiques. Aquest efecte provoca que a l’hemisfèric nord les nevades siguen més pronunciades i amb major grossor. Aquest fet, va ser notable als hiverns de 2009-2010 i 2010-2011, on es van registrar gran grossor quantitat de neu.
Un estudi realitzat a Geòrgia, Estats Units, assegura que les variacions climàtiques de l’hemisfèric nord, venen donades per la disminució del gel marí, provocant així un augment de les probabilitats de nevades torrencials en aquesta part del món. Els investigadors es van basar en un estudi realitzat entre els anys 1979 i 2010, en el que es va observar que en l’època de la tardor, el gel marí disminuïa de forma significativa en algunes zones.
Amb aquesta investigació, es va arribar a la conclusió de que hi havien dos factor principals que provocaven les nevades a l’hemisferi nord i aquestos eren: els canvis en la circulació atmosfèrica i els canvis en el contingut del vapor d’aigua. També, un increment de la temperatura durant les temporades d’estiu i tardor, són una de les causes per les que s’està fonent el gel.


-Noticies relacionades:

-Vidio Relacionat:

1 comentari:

  1. Em sembla una noticia molt interessant perquè obre els ulls a la realitat. Els humans poc a poc anem canviant el cicle natural de la Terra i, com nosaltres diriem, al final "pegarà tot un pet". Hem trencat cicles naturals de la Terra, hem canviat el planeta i hem destruir vides i terrenys, hem extingit espècies i inclús amb la contaminació aconseguim açò. És molt curiós que amb l'escalfament en èpoques i llocs concrets aconseguim un efecte contrari, és a dir, neu i fred, no creus? En definitiva, no sabem que pot passar, i tampoc del que som capaços, l'home ha confiat massa en la capacitat de la Terra per recuperar-se.

    ResponElimina