divendres, 20 d’abril del 2012

EL GRUP SANGUÍNI “A” POT CAUSAR INFECCIONS PER ROTAVIRUS



Hi han soques de rotavirus que s'hi claven a les cèl·lules de l'intestí prim, per mitjà d'antigens relacionats amb el grup sanguíni A. Segons els investigadors de la BCM aquesta patologia sols afecta als humans, segons estudis de la BCM hi moren unes 500000 persones al món per aquesta infecció.
Una part de la soca d'este rotavirus “el P [14]”, ha donat pistes sobre com afecta la infecció a les cèl·lules gastrointestinals.                                                                              

Quan aquests fenomens afecten als animals s'enjunten a la cèl·lula per mitjà d'una molècula d'àcid siàlic.
Alguns dels investigadors hi pensaven que les soques rotavirus s'enjuntaven a les cèl·lules dels humans a través dels glicans, encara que no ho sabien amb certesa.
El professor de Bioquímica i Biologia Molecular en BCM, Venkataram Prasad, va fer un anàlisi amb més investigadors sobre els glicans, per comprovar si una part d'ells actuaven amb el virus “VP8” . Però arrivaren a la conclusió que l'únic antigen que actuava era “l'histo-sanguíneo”. No obstant, una companyera del laboratori de Prasad, hi va determinar com estava format el virus “VP8” i així demostrà que el glicà A s'enjuntava a la proteïna del rotavirus.


La professora de Virologia Molecular i Microbiologia de la CBM, la Mary Estes am bajuda d'altres investigadors observaren les cèl·lules de l'antigen A i veieren que s'hi podien infectar amb facilitat a causa de les soques del rotavirus.
S'hi varen fer més estudis, i hi trobaren el P [9], és un antigen que es transmiteix d'una soca de rotavirus pels ungulats, als humans.


Noticia original


Noticies relacionades
Determinació del grup sanguíni
Grup sanguíni lligat al virus gàstric


Videos


                                 
                  
                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada