dimecres, 11 d’abril del 2012

Un Tryannosaurus rex amb plomes?

S'han descobert a un naixement a China, a una cantera de la provincia de Liaoning, tres exemplars quasi complets d'un parent del conegut Tyrannosaurus rex, de fa uns 130 milions d'anys. Es tracta d'un exemplar adult d'uns 9 metres de longitud i tona i mitja de pes i dos juvenils de mitja tona cadascun. Destaquen per tenir el cos cobert de plomes semblants al plumó d'un pollet acabat de nàixer, un plomatge filamentós que pareix ser que no servia per volar, sinó per aïllar-lo del fred. És l'animal més gran amb plomes conegut fins el moment.
Se l'ha anomenat Yutyrannus huali, mescla de llatí i mandarí que significa "bell rei amb plomes".

Fins al moment es coneixien altres dinosaures amb plomes descuberts a Conca (Espanya) i Xina, però eren molt més lleugers que aquest. El Yutyrannus huali, també és mes menut que el Tyrannosaurus rex, ens expliquen els investigadors de la revista Nature.

L'explicació de les plomes, podriem trobar-la en pensar que era plomatge per aïllar del fred. Ja que, encara que fou un animal gran, i normalment els animals grans tenen problemes per sobrecalfament més que per fred, cal recordar que visqué fa 130 milions d'anys, a una fase del Cretàcic inferior on les temperatures eren més baixes que la fase del Cretàcic superior on visque el Tyrannosaurus rex, que cal recordar, estava recobert d'escames.
"Les plomes del Yutyrannus eren simples filaments, més semblants al plumó d'un pollet actual que a les plomes d'un au adulta" comentava Xu Xing, de l'Institut de Paleontología de Vertebrats i Paleoantropología, també llider de l'investigació.

Aquesta notícia sens dubte ens deixa clar que mai no podem dir que ho sabem tot, perque se
mpre descobrirem alguna cosa que ens fara adonar-nos que únicament sabem una petita part de tot el que hi ha sota el sòl esperant ser descobert.






- Videos relacionats





- Noticia original

- Noticies relacionades i webs d'interés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada