dijous, 19 d’abril del 2012

Els ossos són mes antics.


L'origen dels óssos blancs va tenir lloc fa uns 600.000 anys, segons revela una investigació internacional. Per tant ara s’ha pogut comprovar que la seua història evolutiva es cinc vegades més antiga del que es creia. Abans havien trobat similituds en l'ADN mitocondrial (procedent de la mare) entre els óssos blancs i els óssos bruns. A causa d'això, es va assumir que l'espècie àrtica pertanyia a un llinatge escindit dels seus cosins marrons fa entre 166.000 i 111.000 anys i que havia experimentat una ràpida adaptació a les condicions polars. La nova investigació s'ha basat en l'anàlisi de l'ADN nuclear procedent de 19 exemplars d'ós polar, 18 exemplars d'ós bru i 7 exemplars d'ós negre. Les diferències entre aquestes espècies indiquen que l’espècie polar i l’espècie marró varen divergir d'un ancestre comú fa uns 600.000 anys.
Una investigadora explica: "Les similituds entre l'ADN mitocondrial de les dues espècies podrien indicar la hibridació entre femelles brunes i mascles polars, la descendència es va integrar amb la població polar ".
La nova troballa suposa una evolució molt més similar al de la resta dels mamífers àrtics.

Notícia original.

Noticies relacionades.
-Pèrdua d'hàbitat:

Video.

5 comentaris:

  1. Trie aquesta notícia per a comentar, ja que saber que els óssos son més antics del que es pensavem és una cosa molt interessant.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha sorpres bastant perquè mai haguera pogut pensar que els óssos pogueren ser tan antincs com diu la noticia.

    ResponElimina
  3. pues yo estoy aqui por un trabajo, no porq sea interesante :)

    ResponElimina
  4. antooniooo hazte la cena tu soloooo!!!

    ResponElimina