dimarts, 17 d’abril del 2012

El fum del tabac augmenta els efectes de l'al·lèrgia.

En aquesta primavera s’esperen concentracions aproximadament de 2.600 grans de polen per metre cúbic d’aire, quant a partir de 50 els al·lèrgics ja sofrixen els simptómes. I en els casos dels fumadors encara es pitjor, ja que la consumició de tabac causa una producció de substancies moltes de les quals faciliten la entrada dels al·lergògen a l'organisme.
Com bé es sap el fum del tabac irrita les mucoses respiratòries, i també provoca una major exposició de la mucosa als al·lergògens, ja que en disminuir la capacitat d’eliminació del moc a causa de que aquest depura l’aire que respirem.
Aço afecta tant als fumadors actius com als passius, I en el cas dels xiquets encara és més greu, com demostren estudis realitzats que afirmen que l’exposició del fum del tabac per als bebes i xiquets comporten major risc de patir problemes respiratoris al llarg de la seua vida, com per exemple l’asma.
Per aixo la conclusió seria que els al·lègics deurien de deixar-se de fumar,apart de tots els tractaments i vacunes que es prenen.

Noticia original:
Enlace
Noticia relacionada:
- La sequía ajuda als al·lèrgics

Video:

2 comentaris:

  1. E decidit comentar aquesta noticia perquè jo també soc fumadora i ma paregut interessant llegir-la per a saber que pot passar en aquestes èpoques de l` any on hi ha pol•len a l`aire i que em podria passar, però jo no tinc al•lèrgia a res per això pense que seria estrany que m`afectara, però si que tinc que dir que si vols fumar tu es el teu problema no tens per que molestar a altres persones i menys a xiquets menuts on ells poden tenir problemes greus per a tota la seua vida.

    ResponElimina
  2. Personalment no conec a ningún fumador que siga al·lèrgic.
    Per a mi, que si que conec a gent que l'al·lèrgia li produeix greus problemes i no soc fumadora, em sembla una altra raó important per la que no fumaria. Cada vegada me n'adone més de tots els inconvenients que té el tabac i sincerament pense que és el droga més perillosa fins hui dia coneguda.

    ResponElimina