divendres, 20 d’abril del 2012

TABAC SENSE DRET A MARCA.


Tota mesura que permitixca disminuir els problemes de salut i les morts causades pel consum de tabac, són acceptables.

Es preten uniformitzar els paquets de tabac, que no tinguen logotip, colors ni imatges promocionals, per a que no atraguen a la gent, principalment als joves, que cada volta consumeixen més.

Però les tabacaleres, els estanquers i l’Associació Nacional per a la Defensa de la Marca (Andema)  no estan d’acord amb aquesta mesura, ja que afirmen que impedeix el reconeixement de cada marca i per tant de la competència, i amés, la falsificació d’aquetes;afecta a la seua propietat intelectual; també farà que augmente el contraban; les importacions de fora de la Unió Europea; s’abaixaran els preus i per tant la gent consumirà més, etc.

El problema està en que no hi ha antecedents que demostren que l’empaquetat genèric  siga efectiu, i faja que molta gent deixe de fumar. Però sí que és més probable que els joves que encara no han provat el tabac, tinguen menys ganes de fer-ho.

La Comisió Europea preten revisar la directiva de 2001 i presentar més mesures a part de l’empaquetament genèric, com per ejemple la prohibició d’exposar públicamet el tabac en els punts de venta i la supressió de les màquines.

Noticies relacionades:

- Australia confia en implantar el paquet de tabac genèric en batalla legal.

-  Europa vol prohibir en dos anys les màquines de tabac.

- El contraban crea treball.

Noticia  Original :


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada