dimecres, 25 d’abril del 2012

Troben la molècula que propaga al VIH per tot l’organisme.




Científics espanyols han identificat la molècula que propaga el sida per l’organisme, fet que facilitarà la creació de nous medicaments que frenaràn l’acció del virus y de la vacuna que eliminarà aquest virus.
El VIH té en la seua coberta unes molècules (glangliòsids), que utilitza per a que accedeixin les cèl•lules dendrítiques. Aquestes últimes són les encarregades de la captura i de trossejar els virus que entren a l’organisme per a ser traslladats fins als ganglis i acabar amb la infecció.
En el sida, el VIH s’amaga en les cèl•lules dendrítiques i quan aquestes arriben als ganglis, el virus destrueix el sistema immunitaris atacant als limfòcids T CD4. A part de identificar la funció d’aquesta molècula, han eliminat els gangliòsids del VIH que evita que les cèlules dentrítiques puguen internalitzar. Ara, començaran a fer medicaments que es complementen amb els que ja existixen. A més, ara comença el desenvolupament de la vacuna per a evitar contagiar-se, cosa que aquesta  investigació podrà durar el menys possible una década, perquè per ara és impossible. Els investigadors tenen l’esperança de definir els primers immunògens dins de tres anys, perquè desde fa tres mesos que estan provant amb ratolins. Per això es tant important la inverció en la investigació, perquè s’ahorrarien molts milions amb els medicaments que es tenen que prendre els afectats del virus. A més, seria una possibilitat de salvar moltes vides, perquè hi ha 34 milions d’infectats en tot el món i d’aquests, els que són del tercer món, es moren per no poder accedir a la medicació.
NOTÍCIA ORIGINAL

NOTÍCIES RELACIONADES
- Científics espanyols troben una molècula que ajuda al VIH a propagar-se pel cos.
- Científics espanyols troben la molècula que propaga el VIH i aplanen la via a noves terapies. 

VÍDEO


1 comentari:

  1. M'he interessat per aquesta notícia perquè és un tema d'actualitat i perquè es tracta d'una malaltia que afecta a gran quantitaT de persones; a més, he trobat un vídeo sobre el VIH,prou interessant:http://www.youtube.com/watch?v=DGYwpfE5Byk

    ResponElimina