divendres, 6 d’abril del 2012

Major risc d’infeccions bucals en els fumadors

Un nou estudi sobre els efectes del tabaquisme en les persones, ha descobert que el tabac pot provocar infeccions bucals i arribar inclús fins el càncer.

L’estudi portat a cap per l’equip de Purnima Kumar, professora de periodontología en la Universitat Estatal de Ohio, Estats Units, ha demostrat que el tabaquisme provoca que el cos siga més vulnerable a les infeccions per bacteris i a emfermetats. Segons s’ha descobert, la boca d’un fumador presenta un entorn més favorable per als bacteris nocius que per als beneficiosos.


A més el fumadors presenten un nivell de citocines major que els no fumadors, i les quals s’ha vist que no sols activen les defenses c
ontra el bacteris nocius, sinó que per efecte del tabac s’activen també les defenses contra els bacteris beneficiosos. Aquesta defensa és la que produeix l’aparició en la
boca de l’anomenada gingivitis, i que prolongadament pot provocar piorrea (periodontitis), amb el qual es desprenen peces dentals.

No obstant que l’estudi no consta de molta informació de moment, els investigadors sospiten que el consum de tabac produeix una confusió en el sistema immunitari de les persones, de tal manera que aquest, confon els bacteris beneficiosos en els nocius.





Notícies relacionades:

Videos:



1 comentari:

  1. Com fumadora em a cridat l'atenció aquesta notícia ja que els fumadors hem de tenir molta cura amb la boca. És veritat que els fumadors som més propensos a agafar malalties, però també cal tenir una bona neteja bucal, que per tant evitaria mals majors.

    ResponElimina