dissabte, 14 d’abril del 2012

L’Exposició al plom danya al cervell

El plom pot causar al cervells fins ara desconeguts. Se sap que pot tenir conseqüències en el coeficient intel•lectual (CI) de les persones i en la concentració empitjorant l’aprenentatge, per no se sap exactament com actua. Un nou estudi, ha analitzat aquest efecte i assenyala diverses causes per les quals el plom té aquestos efectes.
El científics R. Guilarte i Kristie H. Stansfield. Van fer un estudi en el que van poder observar on es crea el senyal que intervé en la producció de factors neurotròfics derivats del cervell (BDNF), i es va observar que l’encarregat de la memòria del cervell és una proteïna.
Els investigadors van observar que l’exposició al plom, pe petita que siga, provoca trastorns al BDNF, provocant que la proteïna no treballe correctament i per tant no apleguen les corrents des de l’axó fins les espines dendrítiques.
A causa de l’obstaculització del transport del BDNF, aquest no treballa amb la seua normalitat. Els científics van continuar estudiant l’efecte del plom i van extraure que aquest no deixa que es creïn BDNF i per tant apareix una proteïna anomenada MeCP2 que treballa neutralitzant la transcripció genètica del BDNF.


-Noticies Relacionades

-Vidio Relacionat

1 comentari:

  1. El plom resulta ser un material molt perillós per la salud, l’acumulació de sols xicotetes quantitats d’aquest pot provocar danys irreparables sobre el cervell. Però realment no se li està donant la importancia que deuria tindre, sinó que sovint es pot encontrar en aliments embassats, infraestructures, cosmètics, pintures, etc
    Aleshores, actualmente no es pot tindre cap seguritat de no ingerir plom, ja que ni tan sols amb el que es presenta de forma tan segura en podem estar segur, un exemple en podría ser les vacunes.
    En conclusió, caldria estar informats al máxim per evitar estar amb contacte amb aquest, ja que majoritariament el plom es invisible a la vista, cosa que no vol dir que no hi estiga present.
    Hi ha una web que explica bastant bé on podem encontrar plom, i és la següent:
    http://www.atsdr.cdc.gov/es/csem/plomo/es_pb-fuente.html

    ResponElimina