divendres, 13 d’abril del 2012

L’estrès ens emmalalteix

Les situacions que ens preocupen en la nostra vida quotidiana, fan que estem en una constant alteració provocant-nos estrès crònic. Estudis relacionen aquest fet en algunes malalties com són problemes cardíacs, autoimmunes o infeccions, i totes aquestes venen donades per una resposta inflamatòria.
Hi ha vegades, que les persones tenen un moment puntual d’estrès, al que es respon desprenent l’hormona anomenada cortisol, però en una fase prolongada d’estrès, segons investigadors de la universitat de Carnegie Mellon, als Estats Units, no preocupa la quantitat d’hormona despesa, sinó com actua aquesta als músculs. Aquestos investigadors van determinar que les persones amb estrès crònic, són més propenses a agafar refredats, i el motiu és la resposta inflamatòria que té el cortisol a l’organisme, sobre tot als glucocorticoides.
Els investigadors, van fer un primer estudi amb un nombre significant de persones, en les que hi havia gent sana i d’altres amb estrès crònic, exposant-les al virus del refredat. Totes aquelles que tenien aquest problema d’estrès crònic, havien acabat refredant-se ja que les seues cèl•lules immunes no van poder respondre a les senyals de inflamació. En un segon estudi amb menys persones també les van exposar al virus del refredat, i el que es va observar es que aquestes persones que no havien patit estrès, van desprendre més hormona de citosina inflamatòria i van poder agafar el refredat.
L’estudi finalitza amb l’observació de que el cos és incapaç de regular la inflamació en situació d’estrès, derivant altres malalties com poden ser l’asma o problemes cardiovasculars.


-Noticies Relacionades:

-Vidio Relacionat:


2 comentaris:

  1. Moltes persones patixen estres en alguna que altra situació.Tal com es descriu a la noticia, el cos humá al detectar un canvi en l'organisme( alliberament de cortisol)reacciona.I a causa d'aço ens repercutix en la resposta inmunitaria. Per aixo deuriem organitzar-se i no preocupar-se per tal d'evitar sofrir estres.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia hem pareix interesant, ja que en la nostra vida quotidiana moltes persones pateixen estrés crònic, i aquestes persones agafen amb mes facilitat regredats, i el motiu és la resposta inflamatòria que té el cortisol a l´organisme.

    ResponElimina