dijous, 12 d’abril del 2012

Les algues com a biocombustible

Fins l’actualitat, per aconseguir biocombustible, s’havia de recórrer a camps agrícoles amb la conseqüència de que cada vegada es conreï menys menjar i aquestos, augmentaren el seu preu. Una de les noves idees, es recórrer a les algues marines, ja que aquestes són més fàcils de reproduir-se i no alteren els cicles dels camps agrícoles.

Un equip d’investigadors, han aconseguit fer eficient aquest vegetal, fent que siga viable per a biocombustible, i a l’hora, es redueixca la contaminació de les zones marítimes. Un exemple, és el que esta passant al Mar Roig. Aquest a patit una gran contaminació degut a les desfetes humanes i a les piscifactories, que feien que el Coral estigués en perill d’extinció.

Aquest grup d’investigadors israelians, van promoure aquesta tècnica, ja que podria resoldre tots els problemes mediambientals. Aquesta nova tècnica, es basa en una combinació de processos, creant ecosistemes artificials mitjançant noves espècies que converteixen els desfets en biocombustibles.
El sistema s’anomena CAMUS, i a banda de aconseguir tot el que ja s’ha comentat, també intenta reduir la contaminació de l’ecosistema.


-Noticies Relacionates

-Vidio Relacionat

2 comentaris:

  1. Aquest nou invent del biocombustible a partir de les algues, a primera vista sembla una idea innovadora, ja que degut a la actual escassetat de petroli, idees que estiguen amb armonia amb el medi ambient són benvingudes. A més, el seu ràpid creixement baixaria els preus del combustible, de manera que seria més asequible per a la economía de les persones. A més, aquest combustible, utilitza un tipus d’algues que s’alimenten de Co2, aleshores, l’ús d’aquest biocombustible no afectaría a la contaminació de l’atmòsfera.
    Només que, no es sap fins quin punt arribarà a ser rendible i si funcionarà. Tot canvi de combustible portari a canviar el tipus de automòbils, i aixó suposaria retirar tots els cotxes actuals per altres de nous, produint una gran contaminació i acumulació de residus metàlics i plàstics.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha paregut bastant interessant ja que amb algues hi han creat biocombustible. A més, és una manera de contribuir amb el medi ambient, és a dir, que així no es contaminarà el medi natural.
    Pense que amb aquesta idea d'usar algues com a combustible per als automòbils, és una idea genial pel simple fet de que és un procés menys costós i a més és més fàcil d'obtindre que no pas el petroli.

    ResponElimina