dijous, 26 d’abril del 2012

El Cryosat-2 detecta grans variacions en l’espessor del gel a l’Àrtic



La Agencia Espacial Europea (ESA), ya fa dos anys entre octubre del 2010 i març del 2011, que va llançar el satèlit Croysat-2 amb la finalitat d’elaborar el primer mapa sobre la densitat del gel dels pols.
El director del Programa de Observación Terrestre de la ESA,  afirma no estar segur de si aquests resultats es deuen al canvi d’estació o al canvi climàtic; "La misión fundamental del satélite va a ser precisamente ésa: derterminar de qué manera el banco de hielo del Ártico responde al cambio climático".
El Croysat-2,  similar al llançat del 2005, consta d’un altímetre per a fer medicions molt precisses i orbita a uns 700km sobre la superficie de la Terra.
El director executiu del National Environment Research  afirma que el gèl de l’Àrtic ja és un fet que esta disminuint, de manera que, consideren al Croysat-2, el “guardián del hielo”.





1 comentari:

  1. M´ha agradat aquesta notícia, perquè tots sabem que l´efecte d´hivernacle és més greu cada volta, però no hi fem cas. I aquesta és una prova de que els pols s´estàn fonent.

    ResponElimina