dimecres, 31 d’octubre del 2018

Un estudi suggereix que Mart pot contenir el suficient oxígen per a albergar vida.


Un estudi suggerix que pot haver-hi ambients pròxims a la superfície a Mart amb oxigen  (O2). La qual cosa significa que aquest planeta pot albergar vida. Així ho indica un treball publicat en Nature Geosciences elaborat per científics del Laboratori de Propulsió a Doll i de la Divisió de Ciències Geològiques i Planetàries, ambdós de l'Institut de Tecnologia de Califòrnia, en Pasadena (Estats Units) i de la Universitat de Harvard, en Cambridge (Estats Units).


Se suposa que Mart és incapaç de produir ambients amb concentracions prou altes d’O2 per a suportar la respiració aeròbica, però l’estudi, en el que participen Vlada Stamenkovic, Michael Mischna, Lewis M. Ward i Woodward W. Fischer, presenta un marc termodinàmic per a la solubilitat de l'O2 en salmorres
en condicions marcianes pròximes a la superfície.


Dades recopilats pel Mars Express de l'Agència Espacial Europea (EIXA) apuntaven a l'existència d'un estany d'aigua líquida soterrat baix capes de gel i pols en la regió polar sud de Mart. El passat 25 de juliol, l'EIXA donava a conèixer la possibilitat que esta aigua fora líquida. També es va revelar la presència de sals. El Mart modern pot suportar ambients líquids amb valors d'O2 altes en regions polars a causa de temperatures més baixes en latituds més altes promovent l'entrada d'oxigen en les salmorres.


    Noticia  original.


Noticies relacionades:
 “Marte pot contindre el suficient oxigen per a albergar vida, segons un estudio.”
“Vida en Mart?: un estudi suggerix que el planeta roig pot contindre l'oxigen suficient.”

VIDEO:

1 comentari:

  1. M'ha peregut molt interessant per la contradicció d'opinions sobre Mart. Està molt ben redactada i te molta coherència.

    ResponElimina