dimecres, 31 d’octubre del 2018

Mart tindre oxigen suficient per a sustentar microbis i esponges


Ara, un nou estudi apunta que en zones de Mart també pot haver-hi prou oxigen com per a mantindre alguns sers vius terrestres. Les sals presents en estes salmorres  permeten que l'aigua romanga líquida a temperatures per davall dels zero graus. Segons l'estudi, publicat hui en Nature Geoscience, entorn d'un 6,5% de tot el planeta pot albergar quantitats d'oxigen en la superfície o a uns centímetres per davall d'ella semblants a què en la Terra basten per a sustentar a alguns microbis i esponges.

Es va descobrir a Mart un gran llac d'aigua salada ocult davall el gel del pol sud. El nou estudi especula que la concentració d'oxigen en el seu interior podria ser alta si hi ha un contacte temporal amb la superfície o si hi ha radiació suficient perquè se separen l'oxigen i l'hidrogen.

"Els microorganismes no necessiten O2 per a respirar;, pero l'oxigen molecular permet obtindre major energia en els processos de respiració i la seua presència a Mart en concentracions adequades augmenta les possibilitats de nous metabolismes i més eficients.;Per exemple permetria l'existència de bacteris com les que es troben en riu Negre [Huelva], que oxiden el ferro de la pirita per a obtindre energia. I el que abunda a Mart és el ferro;, destaca."

Els autors trien el grup d'organismes terrestres que són capaços de viure a concentracions d'oxigen dissolt en aigua més baixes, que són bàsicament certs tipus de bacteris i les esponges, i conclouen que les concentracions d'oxigen que calculen que poden existir en les salmorres marcianes serien suficients perquè estos organismes pogueren surar a Mart hui per supòst , és només una comparació gràfica per a ressaltar allò que s'ha elevat dels nivells d'oxigen dissolt en estes salmorres i els autors no insinuen que puguen existir esponges en bosses de líquid amagades en els gels de Mart."



Noticia original

Noticies relacionades

https://www.losreplicantes.com/articulos/marte-microbios-esponjas/

https://www.abc.es/ciencia/abci-marte-tiene-potencial-albergar-formas-vida-complejas-como-esponjas-201810221806_noticia.html

https://www.youtube.com/watch?v=HQJOGK-8dTg#action=share

1 comentari:

  1. és molt interesant que en Mart es puguera haver vida lo qual significa que en un futur podriem establir-se allí

    ResponElimina