dimecres, 31 d’octubre del 2018

L’asteroide de “HALLOWEEN” s’aproximarà a la Terra el 11 de novembre





L’asteroide 2015 TB145, conegut com calavera o Halloween, per la seva forma i per haver passat en 2015 prop de la terra la vespra de tots sants, passarà a uns 40 milions de km de la terra.

El va descobrir el telescopi Pan-STARRS, a Hawai l’any 2015. Va passar a tan sols 486.000km, alrededor de 1’3 voltes la distància que ens separa de la lluna. Des de entonces l’asteroide ha creuat les òrbites de Mercuri, Venus i Mart.

Esta vegada la cercania sera de unes 105 voltes la distància  mitjana de la lluna a la Terra. Sols es podrà veure amb telescopis grans, degut a la llunyania i al poc brill. És bastant obscur, reflexa sols un 6 per cent de la llum que rep del Sol. Té uns 650 m de diàmetre, el seu període de rotació ronda les 5 hores i tarda 3’04 anys en completar la seva òrbita.

Es considera un asteroide tipo Apolo, encara que els astrònoms pensen que pot ser un antic cometa que va perdre els compostos volàtils després de passar varies vegades pel costat del Sol. En general els asteroides són més rocosos i metàl·lics, mentre que els cometes presenten una major proporció de gel amb poc de roca. Les òrbites també solen ser diferents. En qualsevol cas, els dos es crearen fa 4.600 anys, a l’aparició del sistema solar.



NOTICIA ORIGINAL


NOTICIAS RELACIONADAS:

“EL ASTEROIDE DE LA CALAVERA ESTE AÑO SE PERDERÁ HALLOWEEN”

“UN ESCALOFRIANTE ASTEROIDE EN FORMA DE CALAVERA SE ACERCA A LA TIERRA”


VIDEO:


"EL ASTEROIDE CALAVERA TB145 SE VOLVERÁ A VER EN 2018"


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Em pareix un artícle molt interessant, no sabia que existia un asteròide amb ixa forma. M'he ensenyant algunes coses sobre els asteròides i el univers.

    ResponElimina