diumenge, 28 d’octubre del 2018

Els científics entren en contacte amb la biologia del dolor subjacent


Gràcies als resultats de dos estudis, els científics ara entenen millor per què les neurones sensorials de vegades registren tocs lleugers com a dolorosos (una condició comuna i debilitant denominada alodinia mecànica) després d'una lesió en ratolins i humans. Van identificar un canal iònic involucrat en la senyalització de les neurones sensorials com a culpable subjacent del desenvolupament d'hipersensibilitat al dolor.




Aquesta condició és una important preocupació per als investigadors i clínics que treballen en l'àmbit del dolor clínic, però és necessari seguir investigant per determinar els factors que distorsionen la percepció del dolor a nivell molecular.



Swetha Murthy i els seus col·legues es van centrar en la funció del canal iònic Piezo2, del que anteriorment s'havia demostrat que exerceix un paper clau en la sensació tàctil. Després de descobrir que l'activació de les neurones que expressen Piezo2 induïa sensacions de dolor en ratolins, els investigadors van descobrir que els rosegadors deficients en Piezo2 no registraven dolor en resposta a tocs suaus en diversos models de alodinia mecànica. En un segon estudi, Marcin Szczot i els seus col·legues van observar que Piezo2 era necessari per a les respostes a estímuls mecànics suaus però no per a la sensació de dolor normal.




Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada