dijous, 25 d’octubre del 2018

Russia va ser la primera en anar al espai

Una gran exposició a Londres mostra per primera vegada fora de Rússia les naus amb les que l'URSS va intentar sense èxit enviar a un home a la Lluna abans que els nord-americans.
La nau LK-3 és una descomunal aranya metàl·lica de cinc metres d'alt amb una brillantor selenita. Va ser dissenyada per transportar a la Lluna el primer home, que va poder haver estat el cosmonauta Alexei Leonov el 1968. La Unió Soviètica, que havia enviat al primer satèl·lit a l'espai (Sputnik), al primer gos (Laika), el primer home (Gagarin ) ia la primera dona (Tereshkova), es disposava a donar l'últim pas de gegant en la carrera espacial.


"Els russos van ser en realitat els primers a arribar a la Lluna, només que ho van fer amb un robot", explica Ian Blatchford, director del Museu de Ciència. "Van ser els autèntics pioners de l'era espacial, encara que per factors històrics i polítics mai s'hagin reconegut prou els seus mèrits".

Per motius històrics, Rússia va quedar com la perdedora en la carrera espacial. En els anys 70 i 71, la nau LK-3 va ser llançada una altra vegada, malgrat això, Rússia va tornar a quedar-se sense poder trepitjar la lluna i va andonar el somni espacial que s'havien forjat durant tants anys.




Noticia relacionada 1


Noticia relacionada 2


Noticia original



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada