dimecres, 31 d’octubre del 2018

Quants éssers vius no humans hi ha en el cos d'una persona?



En un cos humà habiten infinitat de microorganismes, és al que cridem microbiota. En els nostres organismes hi ha microbiota en parts molt diferents: l'aparell digestiu, la pell, la cavitat oral, els ulls, l'aparell urinari i, en el cas de les dones, la vagina. Hi ha microbiota al llarg de tot el cos humà.

Per a entendre el que és la microbiota és important conéixer un altre concepte molt pròxim, la qual cosa cridem microbioma humà i que és el conjunt de microorganismes però també la relació que hi ha entre ells i amb l'hospedador.

La microbiota està composta per bacteris, virus, fongs i protozous però com el nombre de bacteris és molt superior al dels altres microorganismes i els bacteris de la microbiota han sigut molt més estudiades que la resta, pot paréixer que només està formada per bacteris quan no és així.

Fins fa poc de temps es creia que el nombre de bacteris d'un organisme humà comparat amb el de les cèl·lules d'eixe mateix cos estava en una relació de deu bacteris per cada cèl·lula. Però l'any 2016 es va publicar un article que revisava eixes xifres. La nova avaluació diu que la proporció de bacteris respecte a les cèl·lules és d'aproximadament el mateix nombre de cèl·lules que de bacteris en els nostres organismes.
Aquests bacteris han evolucionat junt amb l'espècie humana, s'han anat adaptant als diferents tipus d'alimentació i estils de vida i han establert una relació simbiòtica.




Noticia original


Notícies relacionades
Els secrets del microbioma humà.
Som microbis.


Video

1 comentari: