dijous, 25 d’octubre del 2018

Es crea un teixit d'esòfag amb cel·lules mare pluripotents



L'equip de Jim Wells, un expert en cèl·lules mare i organoides, treballen en el Centre Mèdic de l'Hospital Pediàtric de Cincinnati per a aconseguir reproduir el sistema gastrointestinal humà, i el seu últim avanç ha sigut cultivar ''brots'' de l'esòfag humà amb cèl·lules mare pluripotents.

En la institució es treballa a desenvolupar noves formes d'estudiar problemes de naixement relacionats amb el sistema gastrointestinal. Es pensa que en un llarg termini de temps es podrà fer teràpies per a regeneració de teixits per a curar i tractar aquestos problemes.

Per ara es pensa que aquesta és la primera vegada que es crea teixit humà de l'esòfag a partir de les cèl·lules mare pluripotents, aquestes poden crear qualsevol tipus de teixit del cos.

Pel fet que l'esòfag és l'òrgan ocupat de permetre el pas de l'aliment al nostre cos, és molt important l'avanç que s'ha aconseguit perquè els problemes de naixement afecten molt greument a qui els patix, ja siga càncer, estretiment de l'esòfag per malformacions...
Per a avançar molta més en tot açò es necessita una gran informació i estudi a partir de bons models i de moment este model és el millor.


Noticia Original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada