dimecres, 31 d’octubre del 2018



Científics comencen a veure possible atacar les metàstasis del càncer

Els científics que investiguen sobre càncer han començat a trobar vulnerabilitats en les metàstasis i veuen possible començar a atacar-les.
Han coincidit que els últims avenços són una oportunitat per començar a dissenyar teràpies específiques per a les metàstasis.
Una vintena dels científics més destacats del món en metàstasis del càncer, participen desde el passat dilluns a Barcelona.

Fins ara, la majoria de fàrmacs usats contra les metàstasis són els mateixos que per al tumor primari i són poc eficients ja que el 90% de les morts per càncer són degudes a les metàstasis.
Els principals avenços s'han fet en el coneixement de la capacitat de les cèl·lules metastàsiques per evadir el sistema immunitari.

Creuen que els avenços científics en aquests i altres mecanismes associats a la progressió del càncer permetrà identificar i assajar possibles solucions.
Eduard Batlle   ha identificat en càncer de còlon avançat la molècula responsable, les cèl·lules tumorals escapen a l'acció del sistema immunitari i ha aconseguit revertir la situació de metàstasi i fins i tot curar en models d'animals. "Ara el repte és traslladar-lo als pacients", ha dit Batlle.

Notícia original :


vídeo relacionat explicatiu:


Paraules amb negreta:

Com es forma una metàstasis

Un estudi revela els canvis biològics en càncer de mama entre el tumor primari i la metàstasis


El científic català Eduard Batlle obté una beca de 2,5 milions d'euros de la UE


                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

1 comentari: