dimecres, 31 d’octubre del 2018

ELS PUNTS DE LLUM QUE VEIEM A SIMPLE VISTA EN EL CEL, SÓN ESTRELLES O SÓN GALÀXIES?

Els puntets de llum que veiem en la nit a simple vista són majoritàriament estrelles, encara que també es veuen alguns planetes com a Mercuri, Venus, Mart, Júpiter i Saturn. També podem veure galàxies.
Pròxima Centauri, és l'estrella més pròxima. La més brillant de les que veiem és Sirià.

La Via Làctia es troba en el Grup Local i dins d'este grup la galàxia espiral més pròxima a nosaltres és la d'Andròmeda. No es veu com un punt sinó com un poc més extens. Hi ha una altra galàxia, la galàxia del Triangle, M33 . Hi ha també una altra, M82 , però ja està massa lluny per a veure-la.

Per a distingir una estrella d'un planeta hem de fixar-nos en si la llum parpelleja. La característica principal és que la llum del planeta no parpelleja i la de l'estrella sí. Les estrelles es mouen com un conjunt i els planetes es mouen de manera eclíptica

Existeixen també altres fenòmens, les supernoves. Són explosions tan potents que provoquen una llum més brillant que tota la llum de la galàxia que les alberga.


NOTÍCIA ORIGINAL


NOTÍCIES RELACIONADES:

Galàxies, estrelles, satel·lits i planetes.

No tot són estrelles.

Les estrelles.


VIDEO RELACIONAT:



        

3 comentaris:

  1. Em pareix interessant saber que també hi podem veure estrelles, però no crec que ho diferenciem, igualement es bo saber-ho per no equivocar-se.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat aquest article, perquè em pareix molt interessant, a més així podem saber què són els punts que veiem al cel.

    ResponElimina
  3. Em pareix molt interessant, ja que no savía molt sobre aquest tema i el que més m'ha agradat és saver que hi ha més d'una galaxia.

    ResponElimina