dimecres, 31 d’octubre del 2018

Detecten extranyes partícules sorgint dels gels de l’Antàrtid




Una sèrie d'estranyes partícules subatòmiques que semblen sorgir dels gels de l'Antàrtida, semblen similars a les quals bombardegen la Terra contínuament en forma de rajos còsmics. Encara que hi ha gran diferència: els rajos còsmics  procedeixen de l'espai i cauen sobre nosaltres i aquestes particules sorgeixen del propi planeta.

La  Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA)  , els científics l’usen per a estudiar els rajos còsmics, ha detectat partícules que emanen directament del sòl.La qual cosa suggereix que «alguna cosa» extremadament energètic podria haver travessat tot el planeta, un fenomen que no està permès pel Model Estàndard de la Física .

El sistema detecta aquestes col·lisions gràcies a l'emissió d'ones de ràdio que generen les explosions de les partícules secundàries.Les dues estranyes deteccions suggereixen que partícules de molt alta energia han viatjat a través de la Terra, creant una explosió d'ones de ràdio Askaryanen el gel. És a dir, com els rajos còsmics, però a l'inrevés.
Detecten extranyes partícules sorgint dels gels de l’Antàrtida




noticia original

noticia 1

noticia 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada