divendres, 26 d’octubre del 2018

Un estudi revela que el trasplant de cèl·lules mare podria eradicar el VIH

Els avanços científics han permès que la sida es puga controlar amb les teràpies antirretrovirals però no que es puga guarir, perquè cèl·lules infectades amb VIH romanen en estat latent i reapareixen si s'iterromp el tractament. Iinvestigadors de l'Institut IrisCaixa i l'Hospital Gregorio Marañón han aconseguit que cinc pacients trasplantats amb cèl·lules mare tinguen un reservori de VIH indetectable i un d'ells ni tan sols present anticossos contra el virus en la seua sang.



La recerca es basa en l'anomenat Pacient de Berlín l'única persona en el món que s'ha guarit de la sida després de sotmetre's a un trasplantament de cèl·lules mare.Científics de tot el món investiguen l'eradicació de la malaltia mitjançant el trasplantament de cèl·lules mare.
En l'estudi impulsat per la Caixa i la Generalitat han participat 26 pacients, dels quals els cinc primers trasplantats no presenten rastre de VIH.

Les teràpies futures podrien sustentar-se en el que els metges denominen un autotrasplantament i que consistiria a extraure cèl·lules amb VIH del pacient, eliminar el virus i tornar a implantar-les, amb l'objectiu de fer-li resistent a la malaltia.


Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada