dijous, 25 d’octubre del 2018






THE OCEAN CLEANUP


Un jove holandés de 23 anys estudiant de Ingenieria Auronàutica , Boyan Slat , ha creat un projecte revolucionari per a netejar el fons del mar pacífic de tot tipus de plàstics anomenat The Ocean Cleanup.

El disseny es resumix bàsicament a un parell d’enormes braços flotants d’uns 30 quilòmetres d’extensió cada un i que formen aproximadament una V i que tindrien al voltant de 3 metres de profunditat atrapant d’esta manera el plàstic flotant en l’aigua, ixos plàstics aniríen fins a una enorme plataforma cilíndrica que serviria com a contenidor fins que un barco vinguera a arreplegar-ho, presumiblement cada 45 dies. Segons allò que s'ha planificat, podrien arreplegar-se d'una vegada fins a 3000 metres cúbics de plàstic, quelcom així com una piscina olímpica plena fins dalt.


Aquest projecte començarà a treballar el 8 de setembre des del pont Golden Gate a San Francisco, Califòrnia. La meta és netejar en cinc anys el gran pegat de fem del Pacífic, que s'ubica entre San Francisco i Hawaii. Encara que serà un gran repte, Slat considera que a penes és un intent en la meta de generar consciència sobre la lluita contra la contaminació del mar.


 



noticia original

noticia relacionada 1

noticia relacionada 2


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada