dimarts, 2 de febrer del 2021

La Covid-19 no para, el càncer tampoc

   



La Covid-19 ha tingut un fort impacte en la salut de la població que va molt més enllà de les morts i les conseqüències de la pandèmia. En malalties com el càncer, l’espera del diagnòstic, el tractament o les revisions ha tingut conseqüències que eren desconegudes fins ara.

Els especialistes han assegurat que aquest retard ha conduït a la detecció de tumors en estadis avançats. “El retard d’un mes en el tractament oncològic, en cirugía, radioteràpia o quimioteràpia, augmenta la mortalitat entre un 6% i un 13% i continua incrementant-se com més es demora la teràpia” apunta Brendan Capell, director general de GenesisCare a Espanya.

L’objectiu és buscar la millor opció terapèutica per a cada malalt. El tractament personalitzat que caracteritza a l’oncologia actual ha potenciat que s’apliquen cicles de radioteràpia de menor duració, ajustats a les necessitats dels pacients. Això ha sigut important en la pandèmia, ja que ha disminuït els desplaçaments dels malalts als centres, així mateix, totes les mesures d’higiene que s’han incorporat han proporcionat confiança als pacients davant els contagis.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada