dilluns, 1 de febrer del 2021

Síndrome del túnel carpià: què és i com s'aborda la lesió amb la qual el teletreball ens ha castigat enguany




Dolor en el canell, entumiment de la mà, formigueig en els dits… Són els primers símptomes de la síndrome del túnel carpià. La síndrome del túnel carpià és una malaltia associada tradicionalment a professionals com mecanografistes, cuiners i violinistes, però no són els únics que la pateixen: afecta fins al 5% de la població adulta. Les causes són: poc moviment, durant el confinament per exemple, teletreball i augment del sedentarisme.

José Casaña Granell, explica que la temuda síndrome “és provocada per una compressió del nervi mitjà, que travessa el túnel carpià”. El túnel carpià és un conducte pel qual passa aquest nervi a l'altura del canell, les parets de la qual limiten, d'una banda, amb els ossos del canell, i per l'altre, amb teixit connectiu. El correcte és fer una teràpia biopsicosocial i contextual, la qual es tracta d'analitzar els hàbits de vida del pacient, saber a què es dedica, si fa activitat física habitualment o no… i a partir de ací, obrir el focus i traçar un pla de reeducació postural o d'hàbits a llarg termini.
També, és important ressaltar, que sembla ser que en entorns laborals freds augmenta la probabilitat de tindre aquesta síndrome.

Hi ha estudis que apunten al fet que amb un bon abordatge de fisioteràpia es pot regatejar al bisturí. Segons Casaña Granell, la simptomatologia pot ser tractada i alleujada, abordant la causa i algunes malalties associades mitjançant electroteràpia, teràpia manual i l'exercici terapèutic. Una vegada disminuïsca el dolor, d'una banda enfortirem la musculatura del braç i, per un altre, mitjançant estiraments, la relaxarem, explica ell. Pràcticament tots els pacients experimenten una millora molt satisfactòria amb el tractament quirúrgic. Però en el cas de la fisioteràpia, el remei no és tan instantani.


- Notícia original


- Notícia relacionada 1

- Notícia relacionada 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada