dilluns, 1 de febrer del 2021

PER QUE UN PART HUMÀ ES TAN DOLORÓS?



Fa més de 7 milions d’anys que van sorgir primers éssers humans. La marcha erecta va provocar molts canvis en l’esser humà que els distingeixen d’altres animals. Durant el part d’una dona, el més important és la pelvis, que es per on naix el fetus.

A diferència de la pelvis masculina, l'obertura de la qual s'estreny considerablement pel promontori sacre, la pelvis femenina té una obertura mes redona i ovalada. A diferència de la resta dels primats, en els humans els ossos de la pelvis difereixen en tots dos sexes. Això és fàcil de veure en les corbes anatòmiques i en la forma femenina de caminar. Els malucs de les dones són més amples i més profundes que les dels homes. Amb tot això, el part de les dones és molt complicat degut a que el fetus ha de travessar la part inferior del pelvis per un conducte a les parets òssies, mentre que el part dels primats és molt més fàcil degut a que el canal de les parets òssies són molt més amples respecte a la dels éssers humans

Per tant, els parts als éssers humans són molts més complicats degut a l’anatomia que tenen aquests respecte a altres mamífers, que la fan molt més difícil per realitzar un part.


Noticia original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada