dimarts, 2 de febrer del 2021

Alzheimer

 


Un test llançat a Estats Unit permet obtenir la resposta si els trastorns intel·lectuals es deuen a l'envelliment normal, o a un problema més seriós.

Una de les evidències orgàniques d'aquesta malaltia progressiva, que és la causa més comuna de demència, consisteix en l'acumulació al cervell de la proteïna beta-amiloide, que s'agrupa formant plaques i sembla tenir un efecte tòxic en les neurones alterant la comunicació entre les cèl·lules. Aquesta informació, derivada d'una única mostra de sang, es combina amb una fórmula estadística que inclou l'edat de la persona, i la puntuació suggereix una probabilitat baixa, mitjana o alta d'haver una acumulació d'amiloide en el cervell, donant una evidència significativa de les probabilitats que la persona pateixi Alzheimer precoç.

Segons Randall Bateman, que va dirigir la investigació que va conduir a la prova PrecivityAD , al costat de David Holtzman, fundant dos la companyia C₂N Diagnostics. Així mateix, Holtzman no creu que PrecivityAD sigui diferent de les proves que es fan ara, «excepte que es tracta d'una anàlisi de sang en lloc d'un escàner cerebral, tampoc cal a el 100%», assegura.

Aquest test ofereix un puntuació de probabilitat amiloide, per avaluar la probabilitat de plaques amiloides al cervell, que són «un segell patològic de l'Alzheimer», segons C₂N. Un APS baix indica una probabilitat baixa de plaques amiloides. Un APS alt indica una alta probabilitat de plaques amiloides, la presència és consistent amb un diagnòstic de malaltia d'Alzheimer en algú amb deteriorament cognitiu, però per si sola no és suficient per a un diagnòstic definitiu.

 

Noticia Original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada