dilluns, 1 de febrer del 2021

La FEC demana controlar el colesterol després de Nadal en temps de la Covid-19


Segons les dades d’un estudi elaborat per Euroheart II, el colesterol elevat és el corresponsable del 60% de les malalties del cor. El consum d’aliments amb major contingut en greixos saturats i colesterol, la ingesta d'alcohol o el canvi de rutines en aquestes dates poden augmentar els nivells de colesterol fins a un 10%.


A més a més, altres estudis indiquen que les persones amb colesterol alt podrien tindre un pitjor pronòstic en cas de contraure la Covid-19. Aquests podríen adquirir símptomes i conseqüències més greus. Carlos Macaya, president de la FEC, assegura que «en el context actual no podem baixar la guàrdia enfront del colesterol elevat i és fonamental reduir-lo quan es troba en excés. »


Actualment, la meitat de la població adulta del nostre país, pateix hipercolesterolèmia.
Uns bons hàbits higiènic-dietètics junt a l’exercici, són fonamentals per combatre el colesterol elevat, també són saludables els aliments proteics com els llegums, prioritzar el peix a la carn, utilitzar l'oli d'oliva verge extra i incorporar lactis. També és necessari incrementar el consum de peix blau, ja que conté un tipus de greix cardiosaludable i omega 3.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada