dissabte, 15 de juny del 2019

Solar Orbiter, cada vegada més a prop de sabr el que pasa al sol

L’univers és una incógnita, i és immens per descobrir tot el que aquest involucra, no obstant, si ens podem acostar als trets més propers del nostre planeta, per tal de resoldre les seves incògnites. Així ho farà Solar Orbiter, que serà llançat a unes distàncies mínimes del Sol, una de les grans incògnites de l’univers que és perseguida internacionalment.



Solar Orbiter és un detector de partícules energètiques amb l'objectiu, de conèixer els mecanismes que acceleren aquestes partícules i que produeixen les tempestes solars. I, en conseqüència, preveure amb la suficient antelació com per a que no es torne a repetir una fulguració solar com la de Carrington.

Solar Orbiter està dissenyada per portar una gran quantitat d'instruments científics a l'entorn proper al Sol. De fet, serà el primer satèl·lit que oferirà vistes properes de les regions polars del Sol, que són molt difícils de veure des de la Terra, proporcionant imatges des de latituds superiors a 25 graus. Arribarà a coincidir amb la rotació del Sol al voltant del seu eix durant diversos dies, el que permetrà observar des d'un mateix punt de vista l'evolució d'una tempesta solar durant un temps prolongat. També proporcionarà dades del costat del Sol no visible des de la Terra.




NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada