divendres, 14 de juny del 2019

200 VIRUS EN L’OCEÀ DESCOBERTS PER UNA EXPEDICIÓ AMB MAJOR QUANTITAT DEL QUE ESPERAVEN




Des de 1989, porta buscant les aigües el Seamaster, un goleta de 36 metres d’eslora. L’amo anomenat Peter Blake, el van assassinar uns pirates mentre explorava el delta del riu Amazones a l’any 2001. Des de que va morir, el nom de l’embarcació va cambiar el nom a Tara, on feien recorreguts pels oceans, capitanejada per un consorci de científics. Una de les seues misions era tindre una mostra d’aigua del mar i servir un testimoni ambiental.




A finals de juliol del 2006, salparen pel port francés Lorient amb destí a arribar al Àrtic. En total, les veles dels dos mastelers han fet 11 expedicions arreu de tot el món.








Matthew Sullivan, un microbiòleg de la Universitat Estatal de Ohio, va afirmar que el va sorprendre veure tant de virus pel mar. Aquest projecte ha recorregut tots el oceans del nostre planeta, però va prestar més atenció al Àrtic, ja que és molt més sensible al calentament global. Els investigadors agafaren diferents mostres d’aigua del mar a diferents profunditats, les filtraren i finalment les enviaren a 12 laboratoris del món. Apart de virus, també agafaren mostres de micro organismes marins, larves i ous de peix. Finalment, van encontrar 195,728 virus diferents, que fins ara havien encontrat 15.000 virus diferents.





Per classificar el virus hauries d’analitzar el seu genoma, però el problema seria que el virus es poden replicar i mesclar els seus gens. Sullivan i el colaboradors van tindre que revisar la metodologia en els anàlisis genètics per obtindre els resultats. També van tenir que enfrontar-se a aportar moltes dades que ja coneixien i seqüències genètiques i amb gens desconeguts, però tot açò els va permetre obtenir un nombre alt de virus desconeguts.




Una vegada classificades, els investigadors van descriure en un mapa que els virus s’organitzen en en cinc zones ecològiques segons la seua profunditat i temperatura: Àrtica, Antàrtica, epipelàgica tropical i temperada, mesopelàgica i batipelàgica.




Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada