diumenge, 2 de juny del 2019

'Oceanotitan', un nou dinosaure del Jurassic Superior de Portugal

Un grup de paleontòlegs portuguesos i espanyols ha identificat a Portugal, una nova espècie de dinosaure, a la qual han anomenat Oceanotitan.

<p>Ilustración del nuevo dinosaruio <em>Oceanotitan dantasi</em>. / Carlos de Miguel Chaves</p>

Un equip de paleontolegs Portuguesos i Espanyols ha descobert una nova espècie de dinosaure sauròpode al qual han anomenat Oceanotitan, les restes d'aquesta nova espècie van ser descoberts en les roques sedimentàries que afloren a la zona costanera de Praia de Valmitão, els fòssils estan actualment dipositats a la Societat d'Història Natural a Torres Vedras, on es conserva una de la majors col·leccions de fòssils vertebrats.

Els autors d'aquest treball d'investigació presenten una descripció detallada de les restes fòssils i identifiquen el conjunt de característiques noves. Oceanotitan és a més una peça clau en la comprensió de part de la història evolutiva dels sauròpode, reconeixent-se com un dels membres més antics i primitius, que serà un dels dels grups de dinosaures sauròpodes més diversificats posteriorment durant el període Cretaci . 

La identificació d'aquesta nova espècie confirma la gran diversitat de sauròpodes representada al Jurassic Superior de Portugal comparable amb les faunes conegudes en el Jurassic Superior de Nord Amèrica i Àfrica, la denominació de la nova espècie fa referència a Oceanotitan que significa "gegant dels oceans" perquè l'exemplar va ser trobat a la costa atlàntica, aquest estudi ha estat liderat pel paleontòleg portuguès Pedro Mocho.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada