divendres, 14 de juny del 2019

Científic rus vol crear bebés odificats genèticament



Després de mig any del natalici en China de les primeres bebes modificades genéticament, un cientific rus ha dit que vol fer un experiment similar. El investigador Denis Rebrikov, vol alterar l’ADN d’embrions amb mares que tenen VIH, amb l’objectiu d’evitar la transmissió del virus.
Rebrikov dirigeix un laboratori a la major clínica de fertilitat de Rusia. La seua intenció és modificar el gen CCR5, el qual conté les instruccions per a fabricar una proteïna.


El biòleg vol imitar una mutació natural, que genera una inmunitat al virus. Per a fer aixó necessita utilitzar la tècnica CRISPR, i amb aquest tipus de tissores moleculars borrar 32 de les 6.000 lletres del gen.
La segona cumbre internacional sobre la edició del genoma humà va concluir el 29 de novembre de 2018 amb la advertència de que els riscos eren massa elevats. No obstant això, Rebrikov confia en la seguretat de la tècnica.

He Jiankui, el científic xines, va justificar el seu experiment en que el pare de les xiquetes tenia VIH. En el cas rus, Rebrikov vol reclutar a mares amb VIH que no responen als tractaments que fan per a que els fills naixquen sense el virus.
Creuen que l’experiment de He Jiankui va ser una cosa imprudent, ja que no hi havia suficient informació sobre la mutació i els possibles errors de la tècnica CRISPR, que estava en fasse experimental.
Creuen que les autoritats russes li pararan els peus abans de que l’experiment de Rebrikov arribe més lluny, ja que l’ús de tecnologia en embrions és injustificable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada