dissabte, 15 de juny del 2019

Les persones amb TDAH tenen vuit vegades més risc de consumir cànnabis


 
Les persones amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) tenen una predisposició genètica al consum i abús de cànnabis. Els investigadors van concloure que les persones amb trastorn del neurodesenvolupament tenen vuit vegades més risc de consumir cànnabis al llarg de la vida. L'estudi ha identificat quatre regions genètiques compartides entre el TDAH i el consum d'aquesta substància.
El TDAH és un trastorn del neurodesenvolupament, afecta el 5% de població a la infantesa i la meitat dels pacients durant l'edat adulta. Es caracteritza per falta d'atenció, desorganització, impulsivitat i hiperactivitat, baix rendiment acadèmic, dificultat en les relacions socials i abús de drogues.
Els investigadors van analitzar el genoma de 85.000 persones per trobar variants genètiques compartides i la causalitat entre el trastorn mental i el consum de la substància. "Són variants genètiques, canvis de nucleòtids simples, que confereixen més risc, una predisposició", explica la doctora Marta Ribasés.
Els canvis es produeixen en gens que estan relacionats amb la formació de neurones. "Estem parlant de moltes variables genètiques a diferents zones que participen en la formació del cervell. Modulen el cervell i el fan més vulnerable", explica Ramos Quiroga. El psiquiatre desconeix la profunditat d'aquests canvis.
Els investigadors afirmes que l’estudi servirà per millorar la detecció precoç i ajuda les famílies a entendre per què els seus fills amb TDAH consumeixen cànnabis.


NOTICIA ORIGINAL

NOTICIA RELACIONADA 1

NOTICIA RELACIONADA 2

VÍDEO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada