diumenge, 9 de juny del 2019

El "menjar fem" afecta la salut dels pinsans de Darwin




Les persones influïm molt en els ecosistemes, encara que no ho semble, com per exemple en l'illa "Galápagos". En els darrers 30 anys, en l'arxipèlag, que es troba en l'oceà Pacífic, s'ha incrementat la població, arribant fins a més de 1500 habitants a l'illa de Santa Creu, principalment pel turisme. En aquesta illa s'han analitzat els impactes antropogènics en els pinsans de Darwin, uns ocells de grandària mitjana que comprenen 17 espècies.

Uns científics han experimentat la dieta de 100 d'aquests de dos espècies: el "pinsà de Darwin fuliginós", que opta pel menjar humà, i el "pinsà de Darwin bec mitjà", que s'alimenta d'aliments naturals. Mitjançant els resultats han observat que els ocells que mengen "menjar fem" de les persones, fan canvis en la seua microbiota intestinal i la seua massa corporal, en comparació als que no ho fan.

Els investigadors van estudiar mostres de femta i dades de massa corporal de les cries i les femelles, les quals van ser recollides en zones urbanes, on els ocells s'alimenten de menjar humà, i en zones rurals, on tenen menys probabilitats de menjar-lo. D'aquesta manera van poder caracteritzar la microbiota intestinal.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada