dissabte, 15 de juny del 2019

Els pesticides afecten el vol dels borinots?


Els científics hi han descobert un nou pesticida que afecta els borinots, i que fa que aquests volen durant menys temps i que puguen recórrer menys distàncies. Els científics van fer un experiment per a veure els efectes del pesticida, i van veure que fa que volen més de pressa però durant poc temps. Els principals pesticides que eu causen eren imidacloprid, clotianidina i tiametoxam, els quals van ser prohibits.

Per a fer l'experiment els científics van crear com una cinta de correr per als borinots, on aquests pegaven voltes en cercles amb un iman apegat a l'abdomen i un altre a la plataforma de l'experiment, per a deixar-los suspesos en l'aire i que la fricció no modificara els resultats, després li van donar a alguns imidacloprid, i els resultats van ser que al principi volaven igual, per al pas del temps van veure com les que tenien l'imidacloprid van volar uns 1200 metres menys i uns 2000 segons menys.

L'estudi fet per Daniel Kenna, va traure la conclusió de què potser volen menys metres perquè gasten una gran quantitat d'energia al principi, ja que volen més de pressa. Altres estudis també pensen que l'imidacloprid fa com si fóra una espècie de dopant que altera la respiració dels borinots i que rebaixa la temperatura d'aquests, la qual cosa fa que el seu rendiment baixe i volen menys.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada