dissabte, 15 de juny del 2019

Dieta dels óssos panda




Els óssos panda són una espècie d'animals que segons la seua anatomia estan dins del grup dels carnívors, però a diferència d'ells aquests s'alimenten quasi únicament de bambú, ja que algún antecedent antic que encara no se sap perquè va decidir deixar de menjar carn, on van perdre el gen T1R1 que és el receptor del sabor.
Van començar a menjar bambú fa uns 2 milions d'anys, i després d'eixe temps alguns dels seus aspectes han canviat, com poden ser la mandíbula, la musculatura o les dents. Uns dels més visibles és com un sisè dit que utilitzen per a pelar el bambú.

Un estudi que van fer sobre els pandes, va descobrir que encara que s'alimenten de bambú la seua dieta és més pareguda als carnívors que els herbívors, ja que un 50% de la seua energia prové de les proteïnes com si s'alimenta de carn.
Els científics explique que això es deu al fet que els pandes elegeixen la part del bambú que més proteïnes té, i també elegeixen menjar-lo en el moment de maduració per a agafar més proteïnes.

Els pandes com tenen un aparell digestiu no molt bo van aprofitar per a menjar bambú. Els seus avantpassats estaven molt de temps mastegant el menjar, unes 14 hores per a aprofitar sols el 17% del que mastegaven. I encara que canviaren de carn al vegetal el cos dels pandes va seguir consumint les mateixes quantitats de proteïnes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada