dissabte, 1 de juny del 2019




QUÈ ÉS UN ICTUS?




Un ictus es produeix quan el reg sanguini no arriba a qualsevol part del cervell. Després de l’Alzheimer, l’ictus és el segon motiu de la demència, i el primer motiu d’incapacitat permanent. S’ha arribat a considerar com a una de les causes de mort més principals als països més desenvolupats, i com a la tercera mort més freqüent en els adults després de la cardiopatia isquèmica i el càncer, segons l'OMS.

Existeix un risc de que patim un ictus, però tot depèn de l'edat, sexe, raça i dels antecedents familiars. El tabac, la hipertensió, el colesterol i altres factors també augmenten el risc de possible ictus. També es pot deduir aquesta patologia amb els sintomes que provoca. El primer pot ser la debilitat d’un costat de la cara, i la impossibilitat de moure-la. Un altre sintoma pot ser la pèrdua de força en un braç.

També hi han maneres de prevenir aquesta enfermetat. No fumar, controlar el consum d’alcohol, realitzar exercici i portar una dieta saludable ajuden a prevenir aquesta enfermetat. No obstant això, si sentim els símtomes anteriorment explicats, haurem d’intentar avisar a emergències, i una vegada allí ja es decidiria el que fer front a cada situació, per si fera falta la cirugía o no.


NOTÍCIA PRINCIPAL


NOTÍCIA RELACIONADA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada