dilluns, 1 de maig del 2017

Un úter artificial que podria salvar molt bebés prematurs

A poc a poc la medicina ha aconseguit que els bebés prematurs sobrevisquen més temps, encara que la seua qualitat de vida sofreix moltes complicacions degut a que els seus òrgans no són suficientment madurs. Per a aquest fi, s'ha sumat l'úter artifical. Aquest, que es troba en fases de desenvolupament, imitaria les condicions d'un embaràs durant unes setmanes i podria arribar a ser efectiu en bebés molt prematurs.



Aquest úter incorpora un circuit que bombeja oxigen al fetus d'un corder mitjançant un cordó umbilical artificial amb líquid amniòtic. Aquest sistema s'assembla molt a l'entorn natural d'un úter, i s'ha comprovat que els fetus de corder poden estar en aquest ambient fins a quatre setmanes.

Els investigadors han explicat l'evolució del seu dispositiu, començant amb un tanc d'incubadora de vidre i avançant fins al dispositiu actual, havent avaluat 8 corders en total.
Entre les dificultat tècniques que queden per superar, destaca que la connexió de l'úter artificial al nounat mitjançant un cordó umbilicat podria no ser possible, així com desenvolupar un líquid amniòtic adequat per als nounats humans.

Notícia original

Notícia relacionada

Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada