dimarts, 9 de maig del 2017

Els bacteris intenstinals "diuen" al cervell que proteïnes ha d'ingerir.


És conegut que el microbioma, la comunitat de bacteris que resideix a l'intestí, afecta la salut. Per exemple, malalties com l'obesitat s'han associat amb la composició de la dieta però també amb el microbioma.


En un estudi publicat a 'PLOS Biology', aquest equip de neurocientífics va identificar per primera vegada dues espècies de bacteris que tindrien un impacte directe en les decisions dietètiques dels animals. Els investigadors van utilitzar com a model experimental a la mosca de la fruita, 'Drosophila melanogaster', un insecte amb el qual és possible establir analogies en relació a l'organisme humà, per disseccionar la complexa interacció entre la dieta i els microbis i el seu efecte sobre la preferència d'aliments.


Els resultats van superar les expectatives dels investigadors: dues espècies bacterianes específiques, Acetobacter pomorum i Lactobacilli, podrien reprimir l'augment de gana de proteïnes en les mosques alimentades amb productes que no tenien aminoàcids essencials.


En canvi, els bacteris intestinals "semblen induir un canvi metabòlic que actua directament sobre el cervell i el cos, imitant un estat de sacietat de proteïnes", assegura. D'aquesta manera, el treball mostra no només que els bacteris intestinals actuarien sobre el cervell per modular l'elecció d'aliments, sinó que també que podrien fer-ho utilitzant un nou mecanisme desconegut. Seran necessàries més investigacions per aprofundir en aquest sentit.

                                        
Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada