dilluns, 8 de maig del 2017

Com analitzar mostres de Mart sense posar en perill a la Terra.

Sis membres de la tripulació de l'Estació Espacial Internacional (ISS) aconsegueixen un dels descobriments més importants en la història de la humanitat: la primera prova que hi ha vida fora de la Terra. En una mostra acabada d'arribar de Mart troben un estrany organisme, que resultarà molt més intel·ligent del que s'esperava i que posarà en perill la vida dels protagonistes i de tota la humanitat.

Aquest és l'argument de la pel·lícula Life, un thriller de ciència ficció espacial amb un elenc de luxe que aquest divendres s'estrena a Espanya. Al marge de les crítiques que ja ha rebut la cinta i les seves similituds amb Alien, el vuitè passatger, la història planteja una pregunta: ¿El dia que calgui portar mostres de Mart, convindria portar-les a l'Estació Espacial Internacional o seria millor investigar-les en la Terra?

Resultado de imagen de marte



Encara al nostre planeta ja han arribat mostres de la Lluna -a través de les missions Apolo- i es rebran altres recollides en asteroides -amb la missió Hayabusa-2 del Japó i OSIRIS-Rex de la NASA--, on és més probable trobar indicis de vida (i augmenta també el risc d'amenaça biològica) seria a les procedents de Mart. El planeta vermell, desèrtic i fred que coneixem avui va ser un dia un món humit i temperat més favorable per a la presència de formes vives, que podrien haver deixat alguna resta o fins i tot haver sobreviscut sota terra marcià.


Les missions actuals a Mart, com la que desenvolupa el rover Curiosity sobre el terreny i l'europea ExoMars des de l'espai, no contemplen la recollida de material marcià per enviar-lo a la Terra, però sí que es planteja en la missió Mars 2020 de la NASA, que es llançarà la pròxima dècada amb un nou rover. El que encara no està clar és com fer arribar aquest material fins al nostre planeta. La companyia espacial SpaceX ja s'ha ofert per realitzar la tasca amb una de les seves càpsules Drac Vermell.

Link notícia original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada