dilluns, 1 de maig del 2017

La gran amenaça dels reculls coral·lins té els dies comptats.

La corona d'espines, un tipus d' estrella de mar, està arrasant els esculls coral·lins de la regió tropical indo-pacífica des de fa dècades. Es mou a 20 m/h i es capaç de devorar fins a 4 metres quadrats de coral al dia. Per sort, ara està a punt de ser controlada.
S'ha descobert que segreguen unes proteïnes, a l'aigua, involucrades en la comunicació entre els individus d'aquesta espècie. Actuen com impremtes que poden ser interpretades per altres individus, utilitzades sobre tot per trobar parelles o escapar de depredadors.

La corona d'espines, que té temporades de gran sedentarisme, a l'olorar aquesta substància es trona molt activa augmentant la taxa de reproducció i exterminant ràpidament milers de pòlips coral·lins.

La Gran  Barrera de Corall d'Austràlia està amenaçada pel canvi climàtic, ja que els coralls no suporten el calfament de les aigües. La seua mort, el blanquejament de l'escull, s'està estudiant ja que hui en dia és un dels problemes ecològics més greus al nostre planeta.

La mort de l'alga amb la qual fa simbiosi el corall significa la mort d'aquest també. Per tant, la llum o la falta de nutrients afecta també a aquestos organismes. El corall és el refugi i hàbitat més gran dels oceans i està sent aniquilat per la superpoblació d'alguns depredadors, com la corona d'espines.

Notícia original

Notícia relacionada

Vídeo:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada