dilluns, 1 de maig del 2017

Major circulació d'aigua líquida per l'Antàrtida que l'esperada

Uns científics han trobat amplis drenatges d'aigua procedent de gel fos fluint sobre zones de gel antàrtic durant el breu estiu. Aquest és el primer estudi realitzat d'aquest tipus i d'abast continental. Ja es coneixia de l'existència d'aquestes estructures. Però es pensava que sols estaven presents sols al nord de l'Antàrtida, on l'escalfament global és mes ràpid. Aquest fet pot comportar un augment notable del nivell del mar, ja que els drenatges poden proliferar amb xicotets augments de la temperatura.

Un estudi alternatiu ha investigat si aquests drenatges d'aigua podrien causar un desmoronament de les plaques de gèl que envolten el continent. Augmentant ja de forma catastròfica el nivell global del mar.

Exploradors i científics han documentat en l'Antàrtida uns pocs rierols d'aigua procedent del desglaç des de principis del segle XX, però ningú sabia com d'extensos eren. Els científics ho van poder comprobar gràcies a les imatges captades per avions militars desde 1947, i amb les imatges captades per satèlits desde 1973. Han vist molts mes canals d'aigua a l'Antàrtida del que s'esperava. Alguns dels quals amb dimensions de 120km de llarg i varios km d'amplaria. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada